Blog

Győr Bajcsy-Zsilinszky út 41-43.

Győr Bajcsy-Zsilinszky út 41-43.

Győrben, a belváros szívében található, műemléki környezetben ez a 80 lakásos társasház, így nagy kihívást állított elénk a kivitelezés, hiszen nem csak az általánosan elvégzendő feladatokra kellett koncentrálni, hanem a belvárosi környezethez is alkalmazkodnunk kellett. A kivitelezés problémamentesen lezajlott, minőségi, esztétikai kifogást nem tapasztaltak megrendelői oldalról. 

A társasházon végzett korszerűsítés magában foglalta a homlokzat hőszigetelését, a lapostető hőszigetelését, az attika fal hőhídmentes kialakítását, a pincefödém hőszigetelését és a lépcsőházi világítás korszerűsítését, valamint a lépcsőházi nyílászárók cseréjét, illetve a hő és füst elvezető rendszer cseréjét.

Homlokzati hőszigetelés:

 

12 cm vastag Graymix, Graytherm EPS+MW rendszer.

 

Lapostető hőszigetelés, attika fal szigetelése:

A kéthéjú panelfödém szigetelése kőzetgyapot pép befúvásával történik. A két födémréteg közé az előzetesen elkészített lyukfuratokon át 30-40 cm vastagságban 45kg/m3 sűrűségű tűzálló kőzetgyapot pép kerül befúvásra, majd a furatok szellőzőidommal való lezárása következik. Ezen technológia előnye, hogy a lehető legkevesebb bontással jár, a lapostető járható marad, a hőszigetelés hatékonysága pedig a tömör kitöltés miatt a lehető legnagyobb.

Az attika fal szigetelése és megemelése során 5-10 cm vastagságú XPS lappal megemeljük az attika fal felső síkját, így a lapostető pereme hőhídmentesé válik, a megnövekedett attika magasság pedig a tetőn felgyülemlett vizet a lefolyóba kényszeríti, így a vízátbukás veszélye gyakorlatilag megszűnik.

A pincefödém hőszigetelése 5 cm-es kasírozott, kiporzásmentes, kőzetgyapot lapokkal történik. Rögzítésükre acélszeges, acéltárcsás tűzálló dűbeleket alkalmazunk.

A meglévő, elavult technológiájú alumínium nyílászárók helyett korszerű, műanyag nyílászárók kerültek beépítésre. Hőszigetelésük kiváló, esztétikai megjelenésük pedig magáért beszél.

 

image-4

A hő és füst elvezető rendszer kialakítása az érvényes tűzvédelmi követelményeknek megfelelő. Minden szintről vezérelhető, hőszigetelt füstelvezető ablakok kerültek kiépítésre .

A lépcsőházi világítás korszerűsítésével cserére kerültek a kézi kapcsolású lámpatestek, helyettük mikrohullámú érzékelővel felszerelt törhetetlen, ipari lámpatestek kerültek felszerelésre, melyekben gazdaságos és hosszú élettartamú LED fényforrás található. A társasházban található összes (78 db) lépcsőházi lámpa együttes működése esetén az energia felhasználás nem éri el a 400W/h-t.

image-8

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.